Curs Mobilitat, força i exercici terapèutic en neurorehabilitació

Nou enllaç per inscriure’s al CURS EXERCICI TERAPÈUTIC EN NEUROREHABILITACIÓ.

La prescripció d’exercici terapèutic en aquelles persones amb dany neurològic pot ajudar a millorar les capacitats funcionals dels pacients, així com el seu repertori de moviment.

Per poder implementar un programa d’exercici, hem de saber valorar la individualitat de cada pacient i, en aquelles patologies en les que hi ha una immobilitat, tant global com d’algun segment corporal específic, és especialment important el coneixement de com s’adapten les estructures corporals i les implicacions funcionals que poden tenir els processos fibròtics associats a aquestes estructures.

A l’hora de realitzar un treball de força, cal conèixer la mecànica muscular i els processos fisiològics que porten a la debilitat d’un grup muscular. La correcta dosificació dels exercicis de força, juntament amb un adequat abordatge dels processos d’immobilitat, són la clau per poder incloure en la pràctica clínica un abordatge terapèutic efectiu.

Hi haurà parts pràctiques en els quals l’alumne podrà millorar la seva capacitat tècnica en la valoració i intervenció en relació a les estructures corporals i propostes de treball de força amb el seu propi pes corporal que li aportarà eines per poder confeccionar exercicis adaptats a cada pacient. Així mateix, es proposaran i practicaran protocols de mobilitat específics que completaran un programa orientat a aconseguir millores en els rangs de recorregut que facilitin la contracció muscular i la funcionalitat de l’pacient.

En definitiva, aprendrà a posar en context l’exercici terapèutic, amb les excepcions de les lesions neurològiques i incloent en la seva intervenció les idees de control i aprenentatge motor, havent seminaris amb pacients amb lesions neurològiques.

Descarregar informació

Fotocursoet

Informació general:

Dirigit a: Tot professional de l’àmbit sanitari, sòcio-sanitari: fisioterapeutes i terapeutes ocupacionals.

Llengua vehicular: Castellano

Professors:

Mbody ·

Mbody

Marcos Almirón · Graduado en Fisioterapia por la EUG.

Graduado en Fisioterapia por la EUG.
Coordinador de Sinapse Cantabria: Atención Integral de Adultos y Niños con Patología Neurológica y Trastornos del Neurodesarrollo.
Colaborador en formaciones del Concepto INN, Movilidad y Fuerza en Patologías Centrales y Dolor en Paciente Neurológico.
Entre otras formaciones especializadas en Neurorrehabilitación destacan Modelo Affolter, Punción Seca en espasticidad DNHS, Concepto Bobath, Ejercicios Terapéutico Cognoscitivo (ETC) y Constraint Induced Therapy.
Formado en el Concepto Maitland, en el Concepto Mulligan y Ejercicio Terapéutico.
Práctica clínica en Barcelona.

Marcos Almirón

Si desitges inscriure't a properes edicions d'aquest curs, pots afegir-te a la llista d'espera tot completant el formulario següent:

     

    Si desitges que realitzem aquest curs en el teu centre o empresa, pots contactar-nos a través del següent formulari. Ens posarem en contacte amb la major brevetat possible per a oferir una proposta formativa personalitzada al vostre cas.