Mobilitat, força i exercici terapèutic en neurorehabilitació

La prescripció d’exercici terapèutic en aquelles persones amb dany neurològic pot ajudar a millorar les capacitats funcionals dels pacients, així com el seu repertori de moviment.

Per poder implementar un programa d’exercici, hem de saber valorar la individualitat de cada pacient i, en aquelles patologies en les que hi ha una immobilitat, tant global com d’algun segment corporal específic, és especialment important el coneixement de com s’adapten les estructures corporals i les implicacions funcionals que poden tenir els processos fibròtics associats a aquestes estructures.

A l’hora de realitzar un treball de força, cal conèixer la mecànica muscular i els processos fisiològics que porten a la debilitat d’un grup muscular. La correcta dosificació dels exercicis de força, juntament amb un adequat abordatge dels processos d’immobilitat, són la clau per poder incloure en la pràctica clínica un abordatge terapèutic efectiu.

Hi haurà parts pràctiques en els quals l’alumne podrà millorar la seva capacitat tècnica en la valoració i intervenció en relació a les estructures corporals i propostes de treball de força amb el seu propi pes corporal que li aportarà eines per poder confeccionar exercicis adaptats a cada pacient. Així mateix, es proposaran i practicaran protocols de mobilitat específics que completaran un programa orientat a aconseguir millores en els rangs de recorregut que facilitin la contracció muscular i la funcionalitat de l’pacient.

En definitiva, aprendrà a posar en context l’exercici terapèutic, amb les excepcions de les lesions neurològiques i incloent en la seva intervenció les idees de control i aprenentatge motor, havent seminaris amb pacients amb lesions neurològiques.

Descarregar informació  

Fotocursoet

Informació general:

Dirigit a: Tot professional de l’àmbit sanitari, sòcio-sanitari: fisioterapeutes i terapeutes ocupacionals.

Llengua vehicular: Castellano

Professors:

Dr. Carlos Rodríguez López · Fisioteràpia neurològica

El Dr Carlos Rodríguez López és un gran especialista en Fisioteràpia neurològica i expert en diverses patologies neurològiques i de
neurodesenvolupament.

Llicenciat en Fisioteràpia, es va especialitzar en el funcionament de el sistema nerviós central i la neurociència de el moviment, a més de en els aspectes musculoesquelètics implicats en la patologia neurològica. Tot això el va portar a doctorar-se en les alteracions mecàniques del nervi perifèric en pacients amb ictus. Així mateix, ha desenvolupat la seva tasca assistencial com a assessor clínic en diferents parts d'Europa, fet que li ha aportat una visió global i interdisciplinar de la feina en neurorehabilitació.

A més, des de fa anys exerceix com a docent de graus, postgraus i màsters relacionats amb el nervi perifèric, percepció, dolor i exercici
terapèutic per a fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals i logopedes.


Properes edicions del curs:

7
Maig
2021

Mobilitat, força i exercici terapèutic en neurorehabilitació

Ubicació: Barcelona

Data d'inici: 07/05/2021
Data de finalització: 13/06/2021
Horari: Divendres 07/05/2021: 9 a 14 i de 15 a 18 hores.
Dissabte 08/05/2021: 9 a 14 i de 15 a 18 hores.
Diumenge 09/05/2021: 9 a 14 hores i de 15 a 18 hores.

Divendres 11/06/2021: 9 a 14 i de 15 a 18 hores.
Dissabte 12/06/2021: 9 a 14 i de 15 a 18 hores.
Diumenge 12/06/2021: 9 a 14 hores i de 15 a 18 hores.

Hores: 48h

Preu: 690 €

Data límit de preinscripció: 09/04/2021

Formulari d'inscripció al curs:

     


    Si desitges inscriure't a properes edicions d'aquest curs, pots afegir-te a la llista d'espera tot completant el formulario següent:

       

      Si desitges que realitzem aquest curs en el teu centre o empresa, pots contactar-nos a través del següent formulari. Ens posarem en contacte amb la major brevetat possible per a oferir una proposta formativa personalitzada al vostre cas.